Online betalen, ook buiten de webwinkel

Kan ik hier ook betalen met PayPal of BitCoin? Door de toenemende diversiteit in betalingsoplossingen komt deze vraag steeds vaker voor. Niet alleen op het web, maar ook voor de dagelijkse uitgaven vindt er een verschuiving plaats naar nieuwe betalingsmethoden. Deze nieuwe betalingsmethoden maken steeds meer gebruik van online technieken. De mobiele telefoon heeft daarbij een centrale rol.

Al enige tijd bestaat in Nederland MyOrder, een systeem waarbij iemand vooraf kan bestellen en betalen in diverse horecazaken. Recent heeft PayPal hier ook een betaaloplossing aan toegevoegd die vergelijkbaar werkt. Apple werkt aan ApplePay en Google heeft Google Wallet om te kunnen betalen. Om te kunnen bestellen en betalen wordt vaak een app op de smartphone gebruikt.

Onderstaande video van EditieNL geeft een interessant beeld van de verschuiving op het gebied van betalen en betaalmiddelen.
De chipknip verdwijnt per 1 januari 2015, maar hoe gaan we straks betalen?

De oplossingen van MyOrder en PayPal zijn goed om van tevoren producten te bestellen en te betalen. Stuk voor stuk zijn het interessante mogelijkheden, maar de service waar het in de horeca om draait, verdwijnt hier gedeeltelijk door. QashRegister neemt alleen het betaalproces over. De klant kan daarom in een restaurant nog steeds vragen om de rekening, maar hoeft niet mee te lopen naar een betaalautomaat of te wachten tot de betaalautomaat wordt gebracht om te betalen. Door eenvoudig de QR-code op de kassabon te scannen, kan er betaald worden.

Doordat het bestelproces door QashRegister niet wordt meegenomen, is de toepassing ook niet beperkt tot de horeca. Het is een betaaloplossing die overal ingezet kan worden. Denk bijvoorbeeld ook aan rembourspost of het verkopen van loten. Door het eenvoudig scannen van een QR-code op het pakket of het lot kan het betaald worden. Andere apps dan een QR-code scanner zijn dus niet benodigd.

 

 

Comments are closed